Το μήνυμα… Στροφή Δεξιά

«Το λάβαμε το μήνυμα». Η πιο συνηθισμένη έκφραση μετά τις εκλογές. Συνήθεια, όπως το πρωινό τσιγάρο με τον καφέ. Κάτι τέτοιο.

Λέγεται από μόνο του και μετά κάποιοι ,δυστυχώς λίγοι, αναζητούν περισσότερες λεπτομέρειες.

Αυτή τη φορά φαίνεται ότι οι μεγάλοι χαμένοι των εκλογών το «έλαβαν». Και ήδη είναι ξεκάθαρο ότι  η απόφαση είναι είναι μία και μοναδική. Στροφή δεξιά, στροφή σε πιο αυταρχικές πολιτικές. Είναι και ο φόβος του Καρατζαφέρη που δεν φυλάει τα έρημα. Είναι και η φαντασίωση του ότι «απογοητεύσαμε τον δεξιό ψηφοφόρο».

Στην πρώτη γραμμή λοιπόν της επικαιρότητας θέματα μεταναστών και ασφάλειας του πολίτη.

Θα μου πείτε είναι κακό; Οχι , ανάλογα με την οπτική. Αν η αντιμετώπιση του θέματος των μεταναστών είναι στη λογική του «διώξτε τους, στείλτε τους από εκεί που ήρθανε»,ε! είναι ανησυχητικό. Αλλωστε ζούμε σε μία χώρα με τεράστιο έλλειμα μεταναστευτικής πολιτικής, όχι μόνο τώρα αλλά τα 10 τουλάχιστον τελευταία χρόνια.

Αν η αντιμετώπιση της ανασφάλειας των πολιτών σημαίνει περισσότερο αυταρχισμό, νέες ζαρντινιέρες και περισσότερα αστυνομικά τμήματα τύπου «Ομονοίας» ε!, θα νοσταλγήσουμε τις καλές εποχές του Πολύδωρα!

Αν οι κυβερνώντες αντιλαμβάνονται το μήνυμα των εκλογών βλέποντας τα δεξιά τους και αγνοώντας αυτό που προσπάθησαν να περάσουν, το κεντρώο κόμμα, μπορεί να κερδίσουν ψήφους απο εκεί αλλά θα βρεθούν σύντομα αντιμέτωποι με περισσότερες κοινωνικές εκρήξεις.

Το άσχημο για αυτούς είναι ότι τώρα είναι αναγκασμένοι να «χρωματίσουν» την πολιτική τους.

Το δυστύχημα για την κοινωνία είναι ότι θα πρέπει να δοκιμάσει την πολιτική τους.

Τελευταίοι σπασμοί πριν το πολιτικό τέλος!

Αναρθρες ξενοφοβικές κραυγές χωρίς τέλος.

Τελικά μερικά πράγματα δύσκολα αλλάζουν.

Το μήνυμα ελήφθη!

Το μήνυμα ελήφθη!

Σχολιάστε